Gokkasten spelen bij goksites

Gokkasten: spelbeschrijving en tactiek

In de lijst meest populaire gokspellen van Nederland, staan gokkasten op plaats 3. Zoals je begrijpt is het dus een populair spel. Wil je weten hoe je op gokkasten moet spelen of heb je behoefte aan aanvullende informatie? Hier vind je meer informatie over de basisbeginselen van gokkasten. Ook al zijn ze er in honderden soorten en maten, de basis is nagenoeg overal gelijk.

De basis van het spelen op gokkasten

Een gokkast werkt simpel gezegd als volgt: je start het spel met een druk op de knop die ervoor zorgt dat er een aantal rollen met symbolen gaan draaien. Standaard zijn er 3 rollen maar er zijn ook wel gokkasten die maar liefst 5 rollen bevatten. Als de rollen uitgedraaid zijn is het de bedoeling dat je meerdere gelijke symbolen verkrijgt op minimaal 1 van de winlijnen. Hoe unieker de combinatie, hoe hoger je uitbetaling is.

Het doel van het spel

Het doel bij het spelen op gokkasten is om op de winlijnen (standaard zijn er 3 winlijnen maar tegenwoordig zijn er veel gokkasten die wel 10 of 25 winlijnen hebben) dezelfde symbolen te laten verschijnen. Waren deze symbolen voorheen voornamelijk fruit (vandaar ook de andere benaming fruitautomaten), tegenwoordig kunnen gokkasten allerlei soorten symbolen bevatten. Hoe hoger de symbolen in rang zijn, hoe hoger je winst bedraagt. Natuurlijk is jouw doel om zo veel mogelijk credits te winnen. Je kunt gewonnen credits ook inzetten bij extra spellen op de gokkast: dat gaan van spellen waarbij je moet kiezen tussen rood en zwart tot aan complete extra bonusgames die veelal gespeeld worden aan de bovenzijde van de gokkast of op een extra locatie binnen het spel (bij videoslots).

Tactiek van het spel

Je kunt verschillende tactieken hanteren bij het spelen op een gokkast. Wil je het simpel houden? Kies er dan voor om alleen op de winlijnen te spelen en je gewonnen geld niet in te zetten voor extra spellen. Wel kan het lucratief zijn om de bonusspellen te spelen, maar dat zijn spellen die verschijnen als je op je winlijn de juiste bonussymbolen verzameld hebt. Dat levert je dus extra winsten op zonder dat je direct met je gewonnen geld speelt.

Winstkansen bij gokkasten

De winst die je kan behalen bij gokkasten, of beter gezegd de winstkansen, variëren nogal per gokkast. Er is wel een basisregel aan te geven en die houdt in dat aanbieders van gokkasten ongeveer 90% van het ingezette geld moeten uitkeren. Het maakt daarbij nog uit of je op een bonuskast speelt, een normaal videoslot of op een ander soort gokkast. Kijk vooraf zelf in elk geval even op de tabel met uitbetalings- en winstkansen van het online casino waar je gaat spelen. Die verschaft je vast en zeker van de door jou gewenste informatie.