6 kaarten bingoautomaat bij een goksite

Bingoautomaten: zo werkt het!

Bingo en bingoautomaten stonden op plek 5 in onze lijst van meest populaire gokspellen in Nederland. Een spelletje wat dus behoorlijk graag gespeeld wordt. Het is dan ook makkelijk om te leren en de prijzen zijn vaak behoorlijk. Hier lees je meer over hoe bingoautomaten werken en hoe je er behalve een leuke tijd ook een aangelegenheid met zo veel mogelijk winst van kan maken.

De basis van bingo en bingoautomaten

Voordat we ingaan op de online variant, zullen we eerst nog maar even de basis van bingo bespreken. Het spel bestaat al vele jaren en het wordt nu nog steeds veelvuldig in buurthuizen en bejaardentehuizen gespeeld. Het gaat als volgt. Iedereen heeft een kaart voor zich met daarop een aantal getallen. Er wordt steeds een nummer getrokken uit het grote bingorad waar de spelleider zich over ontfermd heeft. Valt er een getal dat op jouw kaart staat dan streep je dat af op je kaart. Je hebt prijs als je als eerste een rijtje getallen of een compleet volle kaart hebt. Op dat moment roep je heel hard: Bingo!

Online bingo spelen

Als je online bingo gaat spelen, werkt het vaak niet veel anders dan bij het fysieke spel. Oke, je hoeft verder niet te roepen bij een bingo maar voor de rest is de speelwijze gelijk. Er wordt meestal gespeeld met 90 ballen maar er zijn ook varianten met 75 getallen. Je hoeft hier niet uren te wachten tot alle getallen gevallen zijn want ze vallen namelijk redelijk snel achter elkaar. Een ronde duurt gemiddeld 2 tot 3 minuten. Bij de variant pattern bingo is het de bedoeling dat de getallen die vallen een bepaald patroon vormen op jouw kaart. Bijvoorbeeld een lijn van links naar rechts of alleen de getallen in de hoeken. De kaart is meestal 5 bij 5 getallen groot. De bingoautomaten lijken ook wel op keno-automaten met als wezenlijk verschil dat je hier niet zelf je getallen kan uitkiezen.

Videopoker: verschillende vormen

De meest bekende vorm van videopoker is Jacks or Better videopoker. Daar krijg je alleen betaald als je hand uit minimaal een paar boeren bestaat. Bij Jokers Wild videopoker worden er in plaats van 52 deze keer 53 kaarten gebruikt: er is namelijk een joker toegevoegd die inzetbaar is naar eigen keuze. Omdat je dan iets makkelijker een gunstige hand hebt, begint uitbetaling hier vaak pas bij een paar heren of hoger. Bij Deuces videopoker wordt weer met 52 kaarten gespeeld alleen zijn daar de kaarten met de waarde 2 de zogenaamde jokers. Meestal krijg je bij deze variant pas uitbetaald als je Three of a Kind of een betere hand hebt.

De winstkansen bij bingo en bingoautomaten

Bingo geeft je hoge winkansen en ook het uitbetalingspercentage ligt flink hoog. Reden voor veel spelers om dit spel veelvuldig te spelen. Bovendien kan je inzetten met kleine bedragen, zodat je veel plezier aan het spelen van dit spel kan beleven. Als het een keertje tegen blijkt te zitten ben je ook niet in één keer door al je geld heen.