Videpoker Jacks or Better

Videopoker: zo speel je het!

Je kent vast het kaartspel poker wel. De laatste jaren is dit spel enorm populair geworden in Nederland en bijna iedereen die je spreekt heeft het wel eens gespeeld. Een variant op dit spel is videopoker. Eigenlijk speel je dan ook gewoon poker, alleen niet tegen andere spelers en ook niet aan een tafel. Je hebt namelijk een gokkast voor je waar de kaarten op verschijnen.

De basis van videopoker

Er zijn verschillende varianten van videopoker maar de basis is altijd wel hetzelfde. Het is gebaseerd op draw poker waarbij je elke keer 5 kaarten toebedeeld krijgt. Je mag dan 1 keer je kaarten inwisselen (het aantal kaarten is naar keuze) zodat je je hand nog verder kan verbeteren. Na de tweede draai is dan je definitieve hand bekend en als je een winnende pokercombinatie hebt, krijg je de bijbehorende prijs uitgekeerd.

Doel van videopoker

Het belangrijkste is om een dus zo goed mogelijke hand te verkrijgen. Hoe beter je kaarten, hoe hoger de uitbetaling. De volgorde van pokerhanden is als volgt:

  • Royal Flush is het beste en bereik je met een 10, boer, vrouw, koning, aas van dezelfde kleur
  • Een Straight Flush is 5 opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur
  • Four of a Kind is vier dezelfde kaarten
  • Full House is 3 dezelfde en 2 dezelfde kaarten
  • Een Flush bestaat uit 5 kaarten van dezelfde kleur
  • Een Straight bestaat uit 5 opeenvolgende kaarten van verschillende kleuren
  • Three of a Kind is 3 kaarten van dezelfde waarde
  • Two pair is twee verschillende paren van kaarten
  • Pair is twee kaarten van dezelfde waarde

Videopoker: verschillende vormen

De meest bekende vorm van videopoker is Jacks or Better videopoker. Daar krijg je alleen betaald als je hand uit minimaal een paar boeren bestaat. Bij Jokers Wild videopoker worden er in plaats van 52 deze keer 53 kaarten gebruikt: er is namelijk een joker toegevoegd die inzetbaar is naar eigen keuze. Omdat je dan iets makkelijker een gunstige hand hebt, begint uitbetaling hier vaak pas bij een paar heren of hoger. Bij Deuces videopoker wordt weer met 52 kaarten gespeeld alleen zijn daar de kaarten met de waarde 2 de zogenaamde jokers. Meestal krijg je bij deze variant pas uitbetaald als je Three of a Kind of een betere hand hebt.

De winstkansen bij videopoker

Videopoker is met name populair vanwege de goede winkansen en hoge uitbetalingspercentages die er gelden bij dit spel. Bij veel online casino's bedraagt dit percentage meer dan 98%. Er wordt zelfs gezegd dat bij de variant Jacks or Better een percentage van maar liefst 99,6% geldt!